rehulaym

Ministeri Juha Rehula riensi Posion juhlaan suoraan lentokentällä. Vieraan vastaanottivat koulukeskuksen pihalla kunnan luottamusmiesjohdosta Kari Karasti, Olavi Lehtiniemi ja Martti Varanka.

 

Posion kunta juhli sunnuntaina 90 vuotta jatkunutta itsenäisyyttään. Synttärikahveille kokoontui vajaat 200 kuntalaista.

Juhlapuheen pitänyt perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula sanoi, että Posion kunta teki oikean ja itselleen sopivan ratkaisun, kun se ulkoisti sosiaali- ja terveyspalvelunsa.

– Pakkoraossa kunta teki itsehallintonsa puitteissa päätöksen, jolla se voi turvata kuntalaisten palvelut, Rehula totesi.

Ministerin mukaan kuntien rooli muuttuu olennaisesti, kun sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirtyy maakunnille. Tulossa on suurin muutos Suomen hallinnon historiassa.
– Tehtäviä kunnille silti jää. Kunta on edelleen asukkaidensa yhteisö, edunvalvoja ja äänitorvi, joka kerää veroja ja käyttää päätösvaltaa.

Rehula kehotti Posiota ja muita kuntia etsimään omat vahvuutensa ja tekemään vahvaa elinkeinopolitiikkaa niiden pohjalta.

Lue lisää juhlapäivän tapahtumista tuoreimmasta Kuriirista.