IMG 0935Valmistumassa olevan uuden Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavan viimeinen yleisötilaisuus Ranualla kiinnosti suurta joukkoa ranualaisia, ja syy oli selvä: kaavaehdotukseen piirretyt tuulivoima-alueet. Kuvassa väkeä alkaa tulla Ilveslinnan alakerran kokoustilaan, ja kahvikuppi kädessään Tiina Torvinen joka innosti muitakin tekemään huomautuksia maakuntakaavasta. Tuulivoiman aluevaraukset saivat paikalla olijoilta lähes täystyrmäyksen, ja kaavan valmistelijat joutuivat varauksista suorastaan puolustuskannalle.
– Miten on mahdollista että Hervan tuulivoima-alue on rajattu Kuukasjärven arvokkaaseen kulttuuriympäristöön, kysyi kuukasjärveläinen Rauno Lohi ja sai monen peräämisen jälkeen selville ettei kulttuuriympäristöä ollut huomioitu tai ainakaan tuulivoiman ja sen välistä suhdetta mietitty.
Tuulivoiman vastustus huipentui tilaisuudessa jaettuihin lappusiin, joissa kehotettiin vastustamaan Ranuan tuulivoimalahankkeita ja ohjeistettiin tekemään muistutuksia kaavaehdotuksesta. Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.