verkkoon coron ilta

Nimetön kirje palveluasumiseen liittyvistä epäkohdista sai aikaan tarkastuskäynnin Posion vanhusten asumispalveluyksiköissä viime viikolla.
Kirje oli yksi syy myös Coronarian kuntalaisille järjestämään avoimeen keskustelutilaisuuteen viime viikolla. Vanhuspalvelujen iltaan antoivat aihetta myös valtakunnallinen keskustelu vanhustenhuollosta sekä vireillä oleva yrityskauppa Coronarian ja ruotsalaisen Humana-konsernin välillä.

Vanhusten palvelut näyttävät kuntalaisia kiinnostavan, sillä valtuustosalin istuinpaikat olivat käytännössä täynnä ja joitakin kiinnostuneita istui myös aulassa.

Mukana oli myös useita Coronarian eri yksiköissä työskenteleviä. Useissa puheenvuoroissa he toivat julki, että työntekijöitä ei ole riittävästi, sairauslomalaisille ei aina ole sijaisia ja kiire laskee asiakkaiden saaman hoidon tasoa. Arviointi jää vähäiseksi, kun palavereihin ei ehditä osallistua.

Coronarian edustajien mukaan Posion asumispalveluyksiköiden mitoitukset ovat laatutusuositusten ja lupien mukaiset. Koulutetun ja pysyvän henkilöstön löytäminen on kuitenkin koko ajan ollut haasteellista.

Lue lisää uusimmasta Kuriirista.