verkkoon nenetsit

Toistakymmentä lihankäsittelyn ammattilaista Nenetsian ja Murmanskin alueilta opiskelee poronlihan jatkojalostusta Ranuan Pohjasperässä. Meneillään on jo kolmas kahden viikon mittainen kurssi Lihankäsittely Hanhelan tiloissa.

Koulutus on osa kansainvälistä Kolartic Food Refining CBC -hanketta, joka porotalouden lisäksi paneutuu luonnonvaraisten marjojen jatkojalostukseen ja käsittelyyn.

Tiiviin kurssiohjelman katkaisi maanantaina kulttuuri- ja tutustumismatka Posiolle. Ensimmäisessä kohteessa Pentikmäellä ryhmän vastaanotti Anu Pentik, kuvassa 2. vasemmalta vierellään ryhmän tulkkina toimiva Osmo Kolu. Pohjasperässä joukkoa kouluttavat Kirsi Hanhela, kuvassa edessä oikealla ja Pentti Juotasniemi, 3. vasemmalta.

Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.