tuorerehupaalit

Sateinen ja kylmä alkukesä on viivästyttänyt nurmirehusatojen korjuuta. Säilörehun ensimmäinen korjuu on ollut Ranualla myöhässä 2–3 viikkoa ja Posiollakin noin viikon. Ensimmäinen säilörehusato on tiloilla enimmäkseen korjattu ja kevätheinän määrä on ollut runsas.

Ranuan Raiskiossa sijaitsevalla Koivulan tilalla hiehoille ja emolehmille korjataan pian kuivaa heinää. – Normaalisti kuivaa heinää kerätään ennen heinäkuun puoltaväliä, joten senkin osalta keruu on viivästynyt, viljelijä Osmo Saukko sanoo.

Rehunteko on ollut myöhässä myös Posion Sirniössä yhdestä kahteen viikkoa. Reilun sadan hehtaarin peltoalan Tyvelän tilalla ensimmäinen sato on suurimmalta osin kerätty. Sato on runsas, mutta sen laatu ei ole paras mahdollinen. – Jos heinä kerkeää liian vanhaksi niittohetkellä, seuraava sato lähtee kasvamaan hitaasti. Nytkin näyttää, ettei pelloilla tapahdu mitään, Olli-Pekka Iisakka tuumaa. Posiolainen Teemu Mourujärvi 135 peltohehtaarin Jokelan tilalta kertoo, että ensimmäinen sato on Mourujärvellä korjattu viikon myöhässä. Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.