ranuanjärvi latukone latu lumi tauno walkeajärvi kalevi impiö

Ranuanjärvelle talkoovoimin vedetyt hiihtoladut houkuttavat hiihtäjiä varsinkin kun useimmilla heistä on ajantasainen tieto latujen kunnosta. Kuvassa latutalkooporukasta Kalevi Impiö ja Tauno Walkeajärvi sekä latukone jota tarvittaessa moottorikelkalla vedetään. Nykyaikainen someviestintä pitää huolen siitä, että järvelle hiihtämään mielivät tietävät täsmälleen milloin ladut on ajettu.

Latuja kunnossa pitävän ryhmän jäsenet päivittävät tiedon hiihtäjien whatsap -ryhmään nimeltä Ranuan Ladut. Siinä on tiistain päivityksen mukaan peräti 102 jäsentä.

Tosin alkuviikosta väliin kipakaksikin äitynyt pakkanen ja samaan aikaan puhallellut viima piti useimmat hiihtäjät neljän seinän sisällä. Leirintäalueen rannasta tähyily tuotti maanantaina iltapäivän puolella tulokseksi yhden liikkujan, ja hänkin näytti olevan liikkeellä jalkaisin järven poikki. Tiistaina iltapäivällä sujutteli yksi hiihtäjä kohti Ranuansalmea Ikosenpuiston kohdilla.

Latuverkostolla hiihtourat olivat kuitenkin hyvässä kunnossa, ja juuri maanantaina niitä kunnosti moottorikelkalla ja latukoneella Tauno Walkeajärvi.

-Järvellä tulee ympärysladulle mittaa 15 kilometriä, ja erikseen luontopolun ladulla on mittaa viitisen kilometriä. Lisäksi on järvellä poikkiladut Laivalan puoleisella osalla. Lue lisää uusimmasta Kuriirista.