teeret 12497

Teerien ja metsojen tammikuinen latvalinnustus nousi metsästäjien suosioon ainakin valtion maille hankittujen lupien perusteella. Ranualla ja Posiolla myytiin kaikki valtion maille tarjolla olleet luvat. Ranualla meni vuorokausilupia kaupaksi yhteensä 358 ja Posiolla 264.

-Kysyntä oli kova. Menekkiä voi pitää hienoisena yllätyksenä, luonnehtii pienriistan myyntiluvista eteläisessä Lapissa vastaava eräsuunnittelija Nilla Aikio Metsähallituksen eräpalveluista.

Latvalinnustus ylipäätään oli käytössä nyt vasta toisena talvena peräkkäin Keski- ja Itä-Lapissa Ranua mukaan lukien. Paikkakuntalaisilla oli oikeus harjoittaa latvalinnustusta valtion mailla ilman erillisluvan ostamista, eikä heidän määrästään ole arviota, mutta ulkopaikkakuntalaisten kiinnostuksesta tiedetään ostettujen lupien perusteella.

Suosio Ranuan-Posion alueen valtion mailla kasvoi edellisvuodesta huomattavasti sillä vuosi sitten jäi Metsähallituksen varaamasta kiintiöstä myymättä suuri osa vaikka kiintiökin oli silloin huomattavasti pienempi. Lue lisää uusimmasta Kuriirista.