top of page

Kuriiri #25 (21.6.2023)

Hyvää juhannusta kaikille!


Kukkaloistoa Kelankylässä


Viikonloppuna on keskikesän juhla: juhannus, mittumaari. Näin on myös Kuriirin vuosikierrossa, sillä lehtiä on ilmestynyt saman verran kuin on vielä tulossa.


Taimen takaisin – Posiolla Livojoki ry laatii suunnitelman kestävän taimenkannan elvyttämiseksi jokeen.


Posion toinen ennallistamishanke on Kello- ja Majavasoilla, joilla jatkettiin viime viikolla töitä, joissa jouto- ja kitumaansoita ympäröivät metsäojat täytetään, jotta suo pääsee jälleen vettymään.


Kunnanvaltuusto on valinnut rovaniemeläisen Pia Sorvalin Ranuan uudeksi hallintojohtajaksi. Samassa kokouksessa valtuusto päätti myydä vanhan kirjaston ja monitoimitalon yrittäjä Matti Koukkulalle, jonka tarkoituksena on kehittää pihapiiristä matkailukohde. Ravintola avataan suunnitelmien mukaan jo ihan lähiaikoina.


Ranualla erittäin vilkas rakennusbuumi konkretisoitui kesän kynnyksellä, kun kunnassa tehtiin töitä yhtä aikaa kolmella isolla työmaalla.


Ranuan kyliltä Kuriirissa on parikin juttua. Ensin oli Suuret haukimarkkinan Kuhan kylässä. Viikko siitä ajettiin Kuha-Kuukasjärvi-Petäjäjärvi-Kelankylä -maastoissa Järvikylien yöttömän yön pyöräily aurinkoisessa tunnelmassa.


Posiolainen Irma Iinatti kokosi Kuriiriin juhannuksen juhlintaan kolmen ruokalajin menuun.


Eikä siinä vielä kaikki – normi- sekä verkkolehdessä on paljon mielenkiintoisia juttuja.


Terveisin Pasi Kalliokoski

Päätoimittaja

Kuriiri, Ranuan ja Posion paikallislehti


ps. kesäisten juttuvinkkien lisäksi voitte lähettää Kuriiriin julkaistavaksi sekä lukijoiden kuvia että kirjoituksia osoitteeseen toimitus@kuriirilehti.fi


ps. Viime viikolla ilmestynyt perinteinen Kesä-Kuriiri kannattaa laittaa talteen, sillä sen sisältö on suunniteltu niin, että se palvelee sinua koko kesän.


Kuvat Kesä


Kuvat Ranua


Kuvat PosioKuvat Kuha
106 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page